Centrum Doradztwa Zawodowego i Wspierania Osób Niepełnosprawnych Intelektualnie - Centrum DZWONI

Za nami pierwsze warsztaty kulinarne w ramach projektu „BAZA – Bezpiecznie – Aktywni – Zdrowi – Ambitni”. Było pięknie, pysznie, zdrowo i profesjonalnie! Warsztaty odbyły się w Studio Kulinarnym FUDIO w Bytomiu, którego założycielką jest Anna Petryna, uczestniczka programu Masterchef.

Po sporej dawce wiedzy podczas zajęć z dietetykiem oraz planowania wydatków pora na praktykę. Uczestnicy zajęć, przy wparciu prowadzących – Oli i Magdy, nie tylko zdobywają wiedzę, ale przede wszystkim praktyczne umiejętności w zakresie zdrowego odżywiania i gotowania, robiąc wspólnie zakupy i gotując w profesjonalnej kuchni. To super spędzony czas zakończony wspólnym ucztowaniem.

Program zajęć podzielony został tematycznie na poszczególne posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). Jako pierwsze w menu Uczestników znalazło się śniadanie w postaci kanapek na pełnoziarnistym pieczywie z jajkiem, awokado, łososiem i rukolą oraz sałatka owocowa na bazie jogurtu naturalnego.